HTML

Kiemelt események a héten

PLACEBO & INDIE PARTY vol. 2
(2014-02-14 23:00:00)

Mai kiemelt események

Holnapi kiemelt események

BPGo.hu

A Bpgo elhozza a közösségi médiákban megjelenő zenés eseményeket. Hova menjünk ma este kikapcsolódni? Elmennék egy jó koncertre, de mikor és merre induljak? Merre buliznak a barátaim, ismerőseim? Többek közt ezekre a kérdésekre is megadja a választ a Bpgo.hu. Hogyan működik? A Bpgo folyamatosan frissülő információt nyújt koncertekről, bulikról, zenés programokról, eseményekről idő és hely szerint rendszerezve azokat. A tartalmat a klubok, szórakozóhelyek, rendezvényhelyszínek szerkesztik közösségi oldalaikon létrehozott eseményeikkel.

Archívum

Program ajánló: Az A38 Hajó bemutatja: HATEBREED (US), NAPALM DEATH (UK)

2014.02.23. 13:00 :: BPGo

Program: Az A38 Hajó bemutatja: HATEBREED (US), NAPALM DEATH (UK) 

Helyszín: BARBA NEGRA MUSIC CLUB 

Cím: 1117 Budapest XI. ker, Prielle Kornélia utca 4. 

Időpont: 2014-02-25 20:00:00 



Február 25-én sokak álma válik majd valóra, hiszen még alig heverhettük ki a december 9-i Madball-koncertet, máris fel kell készülni arra, hogy két olyan, mindmáig megújuló zenekar látogat majd az A38 szervezésében a Barba Negrába, amik több évtizedes munkájukkal rengeteget tettek a modern keményzene jelenéért. Márpedig a Hatebreed és a Napalm Death külön-külön is megérdemlik a figyelmet, együtt pedig biztosan nem kímélnek majd senkit sem. Belépő: 5500 Ft Elővételben: 4900 Ft Jegyelővétel: A38 Hajó, Barba Negra Club, a Ticketportal Bajcsy-Zsilinszky úti irodája és www.a38.hu Jamey Jastáék hatodik nagylemeze, a 2013 januárjában megjelent The Divinity of Purpose valóban új időszámítást indított el a Hatebreed életében, hiszen a connecticuti metalos hardcore banda visszafoglalta saját trónját abban a hangzásvilágban, aminek alapjait tizenöt évvel korábban ők maguk rakták le. Erről a nyári, Budapest Parkban adott koncerten is megbizonyosodhatott az a másfélezer rajongó, akik egyként ordították a friss dalok sorait is, hiszen a thrash metalból, a hardcore/punkból és a súlyos groove-okból építkező dalok nagymesterei élőben is bizonyították, hogy kiemelkedő formában vannak. Mindezt az is bizonyítja, hogy az idei év világkörüli turnéi tavaly sem hagynak alább, így az emblematikussá vált zenekar – amelyik 2007-ben az A38 Hajón is fellépett a Kultiplex, valamint a méltán legendás Sportsziget után – a következő évet a Napalm Death oldalán indítja el, közös, megosztott headliner-turnéjuk pedig Budapestre is eljut majd egy linzi fesztivál és egy umeai fellépés között. Ha pedig a legközösebb nevezőt keressük Barney-ék zenekara és a Hatebreed között, az biztosan az, hogy mindkét zenekar sokkal inkább vezető, semmint követő természetű. Az extrém hangzások szerelmeseinek aligha kell ecsetelni, hogy a Hatebreed és a Napalm Death mindmáig hogyan befolyásolja alapjaiban a keményzene jelenét, és ez egyes egyedül annak tudható be, hogy egyik formáció sem elégszik meg saját komfortzónájával, és folyamatosan törekszik arra, hogy frissen tartsa üzenetét és zenéjét egyaránt. A brit grind-legenda 2012-ben jelentette meg legutóbbi nagylemezét, az itthon is bemutatott Utilitariant, ám a banda azóta splitelt a Converge-dzsel és az Insect Warfare-rel is, miközben a zenekart immáron 33 éve (!) ugyanaz a tenni akarás és a hardcore-ból merített üzenetközpontúság jellemzi. 2014 első igazán kiemelt keményzenei eseménye így valódi örömünnep lesz mindazoknak, akik a metalközeli hardcore, a grindcore, a death metal és a punk négyszögében érzik otthonosan magukat, a koncert pedig nemcsak amiatt kihagyhatatlan, mert ritka dolog két ekkora óriást egy színpadon látni, hanem azért is, mert még bőven van mit mondania mindkét zenekarnak – és emiatt továbbra is érdemes figyelni rájuk. 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest zene ajánló esti esemény szórakozás koncert program buli party este

A bejegyzés trackback címe:

https://bpgo.blog.hu/api/trackback/id/tr585827915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása